Psoriasisliitto julkaisi tulokset psoriaatikoiden hoitokokemuksista

Lähes 40 % nivelpsoriaatikoista kokee hoidon ja seurannan riittämättömänä

Tuoreen tutkimuksen mukaan lähes puolella psoriaatikoista on myös niveloireita. Potilaista vain joka kolmannella on lääkärin tekemä kirjallinen hoitosuunnitelma ja lähes 40 % kokee puutteita sairautensa hoidossa ja seurannassa. Tulokset selviävät Otantatutkimus Oy:n Psoriasisliitolle ja AbbVie Oy:lle tekemästä tutkimuksesta (n=902).


28.1.-3.2.2013 vietetään Psoriviikkoa, joka huipentuu Valon päivään. Sen kunniaksi Psoriasisliitto on julkaissut mm. uusia julisteita sekä tämän tutkimustiedotteen.

Tutkimuksen toteutti Otantatutkimus Oy Psoriasisliiton ja AbbVie Oy:n toimeksiannosta. Kyselyyn vastasi 902 iho- ja nivelpsoriaatikkoa, joista 84 % oli Psoriasisliiton jäseniä. Tutkimus on toteutettu edellisen kerran vuonna 2006.

 

Lue koko tiedote psoriasisliiton sivuilta tästä linkistä