WebOtanta-paneeli


WebOtanta-paneeli on Otantatutkimus Oy:n kuluttajapaneeli. Paneelin jäsenenä pääset ottamaan kantaa ajankohtaisiin asioihin mm. eri alojen tuotteisiin ja palveluihin sekä markkinointiin ja mainontaan liittyen. Pääset mukaan vaikuttamaan asioihin vastaamalla web-kyselyihin, joihin saat linkin sähköpostitse. Vaivannäöstäsi saat korvauksen, jonka voit hyödyntää itse tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Paneeli muodostuu eri-ikäisistä ja eri puolella Suomea asuvista miehistä ja naisista. Paneeli on Otantatutkimus Oy:n hallinnoima, ja sen teknisen alustan tarjoaa Cint AB.

Voit ilmoittautua mukaan paneeliin tästä linkistä.


Lisätietoja WebOtanta –paneelista

Miten WebOtanta-paneeli toimii?
Kyselyiden linkit lähetetään sähköpostitse. Klikkaamalla sähköpostissa olevaa linkkiä sinut ohjataan kyselylomakkeen alkuun. Voit vastata kyselyihin silloin kun sinulla on parhaiten aikaa, eli et ole paneelin jäsenenä velvollinen osallistumaan yhteenkään tutkimukseen. WebOtanta-paneelimme on osa Cintin ylläpitämää palvelukokonaisuutta, jossa eri toimijat voivat toteuttaa kyselyjä suomalaisille kuluttajille.

Korvaus
Aina vastattuasi kyselyyn, saat korvauksen, jonka suuruus riippuu lomakkeen pituudesta. Korvaus vaihtelee yleensä 0,5 0-3,00 euron välillä. Vastattuasi ensimmäiseen kyselyyn alat siis kerätä omalle WebOtanta-paneeli -tilillesi rahaa.
Voit nostaa korvauksen PayPal-palvelun kautta, lahjakorttina Presentcard.fi by GoGift-palvelun kautta tai lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen (WWF Suomi). 
PayPal-palvelulla voit käyttää ansaitsemiasi korvauksia myös useissa eri verkkokaupoissa. Presentcard.fi –palvelun SuperLahjakortilla voit ostaa mm. muotia, vaatteita, musiikkia, elokuvia, sisustustarvikkeita, astioita, designia, koruja ja urheilutuotteita. Lahjakorttia voidaan käyttää useissa tunnetuissa liikeketjuissa, mm. CDON.COM, H&M, Iittala, Motonet, Power, Stadium, Suomalainen Kirjakauppa ja Zalando.
Palkintoluokat: 5 euroa tai enemmän - WWF hyväntekeväisyyslahjoitus, 10 euroa tai enemmän - PayPal -palvelu, 10 euroa - Presentcard.fi by GoGift-palvelun lahjakortit.

Aina kirjautuessasi sisään WebOtanta-paneeliin, näet paljonko tililläsi on korvauksia ja voit myös päivittää taustatietojasi.

Tietoturva
WebOtanta-paneelilla on tiukat vaatimukset koskien henkilökohtaista tietoturvallisuutta. Panelistien tunnistetietoja ei välitetä eteenpäin tutkimuksen toimeksiantajille. Tunnistetietoja ovat mm. nimet, sähköpostiosoitteet ja muut henkilökohtaiset taustatiedot. Kaikki henkilökohtaiset tietosi ovat turvattu, ja ulkopuolisten on mahdotonta saada haltuunsa tai väärinkäyttää niitä.

WebOtanta-paneelissa säilyvät profiilitiedot panelisteista, kunnes vastaaja haluaa irtisanoa jäsenyytensä. Panelistilla on mahdollisuus lukea ja muokata omia tietojaan milloin vain  kirjautumalla omilla tunnuksilla jäsensivustolle.

Kyselyiden vastaukset toimitetaan eteenpäin aina nimettömänä datana, tutkimusten vastauksia ei tallenneta henkilökohtaisten tietojen yhteyteen eikä niitä ole missään tilanteessa mahdollisuutta yhdistää vastaajaan.

Irtisanoutuminen
Jäsenyys WebOtanta-paneelissa on luonnollisesti täysin vapaaehtoinen. Voit milloin tahansa irtisanoutua jäsenyydestä ja poistaa henkilökohtaiset tietosi järjestelmästä. Sinulla ei ole velvollisuutta vastata, vaan voit aina sähköpostikutsun saatuasi itse päättää osallistumisestasi tutkimukseen. Jos haluat irtisanoutua WebOtanta-paneelin jäsenyydestäsi, kirjaudu sisään sivustolle ja valitse "poista jäsenyys".

WebOtanta-paneeliin ei ole sallittua rekisteröityä kuin yhdellä sähköpostiosoitteella. Kaksoiskappaleet tullaan poistamaan järjestelmästä ilman erillistä ilmoitusta.

Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/99) 10 § mukainen tietosuojaseloste löytyy klikkaamalla tätä linkkiä

Kysymyksiä ja vastauksia

Olen unohtanut salasanani. Mitä teen?
Saat sisäänkirjautumistietosi sähköpostitse lähettämällä viestin jäsenten kirjautumissivulla.

Missä voin päivittää tietoni?
Kirjaudu sisään henkilökohtaiselle jäsensivullesi. Voit muuttaa taustatietojasi milloin vain. Taustatietoja käytetään hyväksi kun kyselyjä suunnataan erityyppisille kuluttajille. Tästä linkistä jäsensivulle.

Miten voin luopua WebOtanta-paneelin jäsenyydestä?
Voit luopua paneelin jäsenyydestä milloin haluat. Voit lopettaa tilisi kirjautumalla henkilökohtaisilla tunnuksillasi paneelin jäsensivulle. Jos et muista tunnuksiasi, voit ottaa yhteyttä paneelin ylläpitoon sähköpostilla paneeli@otanta.com. Samalla kun luovut jäsenyydestäsi poistuvat myös kaikki tietosi järjestelmästä. Mikäli päätät luopua jäsenyydestäsi ja tililläsi on saldoa jäljellä, menetät saamasi korvaukset. Siksi on tärkeää, että luovut jäsenyydestä vasta, kun olet käyttänyt ansaitsemasi saldon.

Kuinka monta kyselyä minulle lähetetään?
Keskimäärin WebOtanta-paneelissa saat muutaman kyselyn kuukaudessa. Voit itse määrätä kyselyiden maksimimäärän kuukaudessa omilla jäsensivuillasi.

Mihin rekisteröitymistietoni joutuvat? Ovathan ne turvassa?
Kaikki henkilökohtaiset tietosi ovat turvattu, ja ulkopuolisten on mahdotonta saada haltuunsa tai väärinkäyttää niitä. Älä kuitenkaan luovuta käyttäjätunnustasi ja salasanaasi kenellekään. Tutkimuksen tulokset toimitetaan eteenpäin aina nimettömänä datana, tutkimusten vastauksia ei tallenneta henkilökohtaisten tietojen yhteyteen, eikä niitä ole missään tilanteessa mahdollisuutta yhdistää vastaajaan.

Mitä henkilökohtaisille tiedoilleni tapahtuu rekisteröitymisen jälkeen?
Henkilökohtaisia tietojasi käsitellään erityisen luottamuksellisesti kuten tietoturvallisuuslaki määrittää. Kukaan ulkopuolinen ei pääse käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi missään vaiheessa.

Yritän vastata tutkimukseen, mutta tutkimus on täynnä. Mitä tämä tarkoittaa?
Kaikilla jäsenillämme ei ole aina mahdollisuutta tai aikaa vastata kaikkiin lähettämiimme tutkimuskutsuihin. Siksi olemme etukäteen asettaneet jokaiseen tutkimukseen tietyn vastaajamäärän, jonka haluamme. Kun riittävä määrä henkilöitä on vastannut, tutkimus sulkeutuu automaattisesti.

Miksi joskus en voi vastata kuin muutamaan kysymykseen?
Jotkut tutkimukset ovat tarkoitettuja vain tietylle kohderyhmälle. Tällöin tutkimus alkaa muutamalla kysymyksellä, joiden perusteella määritetään sopiiko vastaajan juuri tähän etsittyyn profiiliin. Jos vastaaja ei sovi juuri kyseisessä tutkimuksessa haettuun kohderyhmään, päättyy tutkimus näiden alkukysymysten jälkeen.

Mistä näen paljonko olen ansainnut?
Voit tarkastella WebOtanta-tilisi saldoa henkilökohtaisilta jäsensivuiltasi. Linkki jäsensivuille.

Paljonko saan korvausta kyselyyn vastaamisesta?
Korvauksen määrä riippuu kyselylomakkeen pituudesta. Keskimäärin korvaus on 0,50-3,00 euroa yhdestä tutkimuksesta. Korvaus näkyy henkilökohtaisella WebOtanta-paneeli -tililläsi muutaman päivän kuluessa tutkimukseen vastaamisesta.

Miten saan korvauksen pankkitililleni?
Kirjautumalla sisään henkilökohtaisille jäsensivuillesi näet tilisi saldon. Voit siirtää ansaitsemasi korvaukset omalle pankkitilillesi PayPal-palvelun kautta.

Mitä voin tehdä ansaitsemillani korvauksilla?
Voit valita henkilökohtaisilta jäsensivuiltasi jonkin palkintovaihtoehdon: SuperLahjakortin, siirtää PayPal-tilillesi tai lahjoittaa korvaukset WWF:lle hyväntekeväisyyteen. Jos haluat käyttää korvauksesi SuperLahjakorttiin, lahjakorttien lähetys tehdään jokaisen kuun ensimmäisellä viikolla.